Samling af genbrugstøj der ligger spredt ud på gulvet

4 grunde til, at du skal købe genbrug

I Danmark er vi Nordens største forbrugere af tøj og tekstiler. Undersøgelser viser, at beklædning er blandt danskernes 3 største forbrugsposter, og det estimeres, at kun 20 procent af al tøj- og tekstilforbrug bliver genbrugt. Når du køber genbrug hos Røde Kors, er du blandt andet med til at støtte tekstilernes bæredygtige cirkulation. I artiklen herunder finder du 4 andre gode grunde til at vælge genbrug, når du shopper.

 

1. Skab din egen unikke garderobe

Ved genbrug bliver den samme slags t-shirt ikke masseproduceret, og på samme måde er der ikke én rigtig stil for hver sæson. Når du shopper genbrug, har du derfor et hav af valgmuligheder mellem styles, fraver, materialer og udtryk, og du kan vælge lige det, der taler til dig! Hvadend du går på jagt efter en helt ny garderobe eller bare søger at krydre din nuværende op med et enkelt item, har du altså større mulighed for at skille dig ud og mindre risiko for at møde op med det samme tøj på som dine venner i weekenden.  

2. Plads til mere i budgettet

Priserne i den lokale genbrugsbutik er som oftest lavere, end hvis du vælger at købe dit tøj eller dine møbler fra nye. Selvom du måske går efter de helt ekslusive fund, kan der være penge at spare, og vores butikker sælger somme tider også varer fra ny, der trods deres gode stand, har fået et prishug. Møbler, der ofte har flere tegn på slid end vores tøj, kan du også finde massevis af i god kvalitet, og med en pris der tager hensyn til slidtage og småskader. Det betyder, at du kan bruge mindre penge på tøj og møbler, og mere til alle de andre ting, du vil have plads til i dit budget!

3. Genbrug sænker klimaaftrykket

Den gennemsnitlige dansker køber i gennemsnittet 10,2 kilo tøj ind om året, og over halvdelen af det tøj, der bliver købt, ender med at blive smidt til forbrændingen. Når tøjet i stedet bliver doneret til nye formål, bliver dets levetid forlænget og miljøet sparet for belastning. Det estimeres i vores egne miljødata, at en damebluse købt i genbrug frem for ny, sparer miljøet for 4,5 kg. CO2, og et genbrugt møbel 35,3 kg. CO2.

Hvis du køber genbrugt frem for nyt, er du heller ikke med til at støtte op om de kemiske processer, der forekommer ved produktionen af nyt tøj og tekstiler, og som er giftige for de lokalområder, hvori tøjet produceres. Ønsker du selv at donere tøj til Røde Kors, kan du aflevere det i en af vores næsten 2 tusind containere i hele landet eller i din lokale Røde Kors butik!

/Kilde: Forbrugerrådet tænk

4. Brug penge på et godt formål

 Al overskud fra vores salg af genbrugstøj og -møbler går til nødhjælp både i Danmark og i udlandet. Derfor er du med til at støtte op om lokale projekter som Besøgstjenesten og Vågetjenesten, når du handler genbrug, men også i international nødhjælp som vores katastrofeindsats i Tyrkiet og i Syrien.

 

Ved vores projekt RÅSTOF, sælger vi tøj, der ikke kan sælges videre i vores butikker. Dette ved at samle dem til stof og tekstiler, der blandet andet kan bruges til kreative projekter. Lær mere om projekt RÅSTOF på vores hjemeside.

← Forrige indlæg Næste indlæg →