OM RØDE KORS

Vi redder liv og skaber udvikling fra menneske til menneske i 192 lande verden over – Røde Kors er altid til stede.

Røde Kors Genbrug er med til at sikre hjælp til sårbare og udsatte mennesker i Danmark og ude i verden. Vi sælger genbrugsvarer fra omtrent 250 butikker over hele landet – og også fra vores webshop. Butikkerne og webshoppen drives af engagerede frivillige, der ønsker at gøre en forskel for andre.

Genbrug har en unik  historie

Hos os fortæller både tøj og møbler en historie om forbrug og det levede liv. Hvad den ene kan undvære, kan blive et fund for den næste. Vi udvider hele tiden vores sortiment, og stræber efter at genbruge alt, vi får doneret, bedst muligt. På den måde bidrager vi til at spare ressourcer og belaste kloden mindre.

Køb med god samvittighed

Ude i verden hjælper vi mennesker med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer, katastrofer og krig. I Danmark går en del af overskuddet fra butikkerne til at hjælpe, ensomme, hjemløse og børn fra udsatte familier.

Ved at købe genbrug eller donere varer til butikkerne, kan alle være med til at gøre verden grønnere. Vores frivillige i butikkerne og i webshoppen gør det nemt at shoppe genbrug og samtidig handle grønt. De mange Røde Kors-butikker, hvor du kan samtidig kan afhente Click og Collect ordrer, er det synlige bevis på, at Røde Kors er til stede lokalt.

Frivillige i butikkerne og i webshoppen

Alle Røde Kors-butikkerne og webshoppen drives professionelt af frivillige. Der er stor medbestemmelse i, hvordan butikken skal drives, for at butikkerne kan skabe størst mulig indtjening til hjælpearbejdet.

Tøj og møbler i god stand

Fra genbrugscentret i Horsens drives Røde Kors Genbrugs webshop, hvor du hver dag kan gøre et nyt fund. Inden varerne sættes til salg, håndsorteres de for fejl og mangler efter vores høje kvalitetskrav. Standen på vores brugte tøj er derfor altid i orden – ofte får vi også nye, ubrugte varer ind. Vi gør os umage med at fotografere varerne og sætte mål på, så det er nemt at vurdere, om varen passer inden køb. Det samme gælder møbler, som sættes til salg som Click og Collect varer ude i butikkerne.