DIY: Slip kreativiteten løs med Fashion Scout Theresa

DIY: Slip kreativiteten løs med Fashion Scout Theresa

Mit navn er Theresa Søvig Poulsen og jeg står bag Instagram profilen @stylingby_soevig, hvor jeg forsøger at inspirere folk til at tænke mere kreativt og bæredygtigt bl.a. når det kommer til boligindretning. Derudover er jeg frivillig Fashion Scout med fokus på boligindretning hos Røde Kors Genbrug. Du kan følge med i mine kreationer  på min Instagam.

Hvorfor er genbrug så vigtigt?

De fleste er os er bekendte med klimakrisen, og hvordan vores overforbrug har forværret situationen. Vi kan ikke fra den ene dag til den anden lave om på alle vores dårlige vaner, men vi kan tage små skridt i den rigtig retning.

Det er første skridt kunne være at skippe en af de mange møbelkæder som masseproducere møbler, og i stedet tage et kig på Røde Kors webshop. Det er måske en anden form for interiørshopping end du er vant til. Brugskunsten hos Røde Kors er typisk ikke spritnye, og du kan blive nødt til at tænke lidt mere kreativt - og hvem har ikke godt af det!

 

Forestil dig en antik kommode lavet af kvalitets træ, men som nogen ikke længere ser værdi i. Den er nu havnet på webshoppen.  Det er måske få, som falder for den ved første øjekast, men ved at give den en klat maling og nye greb, har du pludselig forvandlet den om til, hvad der ligner et helt nyt møbel. Ikke nok med du har forlænget dets levetid, du har også støttet en god sag og endt op med et møbel, som kun du har.

Hvad venter du på? 

Før:

Gammel kommode i træ fra genbrug



Efter:

Genbrugsmøbel af træ der er malet og brugt som flot møbel

 

DIY: Den store upcycling trend

Over alt på de sociale medier ser man folk kaste sig ud i DIY (do it yourself). Rigtig mange gør det ved brug af produkter købt i diverse butikker, men herunder vil jeg vise dig, at du sagtens kan gøre det med genbrugsfund:

DIY Pols Potten Lysestage:

Jeg har i mange måneder været forelsket i den populære “Pols Potten lysestage”. En dag satte jeg mig for at lave en ud af en simpel lysestage købt i genbrug, noget lim og spraymaling. 

Har du lyst til at kaste dig ud i at lave en, så læs med her: 

  1. Jeg starter med at rengøre lysestagen, mens jeg venter på, at limen bliver varmet op.
  2. Når det er gjort, tager jeg limpistolen og limer lidt tilfældigt fra top til bund. Det gør jeg til den er helt dækket.
  3. Jeg lader limen tørre og limer af flere omgange, så jeg på den måde kan lave lag på lag og gøre det mere ujævnt, som originalen er kendt for.
  4. Når jeg er tilfreds med udtrykket, sprayer jeg med spraymalingen 1 til 2 lag, så skal den tørre, og voila så har du en One of a kind “Pols Potten lysestage”.

 

 

DIY Smykkeskrin: 

Vidste du, at du kan forvandle en billederamme og noget stof om til et smykkeskrin?  Røde Kors Genbrug har en masse fine billederammer og stofrester, så der er ingen undskyldning for ikke at lave dette smukke smykkeskrin. 

Fremgangsmåden lyder således: 

  1. Jeg starter med af klippe en masse lange strimler af stoffet. Bredden skal være den samme som billederammen, længden afhænger af, hvor tykke ruller du vil have.
  1. Derefter jeg i gang med at rulle strimlerne stramt, og afslutter med lidt lim.
  1. Så tager jeg det fine stof, klipper passende stykker af og limer fast på rullerne.
  1. Rullerne lægges tæt i billederammen og så er dit smykkeskrin klar til at blive vidst frem. (Du kan med fordel lime rullerne fast på billedrammens glasbund)  

 

 

 DIY Champagneglas til brudeparret

Gaveæske med champagne og champagneglas fra genbrug

I denne DIY vil jeg komme med et bud på en personlig gave til brudeparret - nemlig indgraverede champagneglas.  Er der et sted du kan finde flotte unikke champagneglas, så er det hos Røde Kors Genbrug. Det eneste du skal bruge udover glassene er en Mini Sliber, sådan en kan du finde billigt i de fleste byggemarkeder og lign.

Denne DIY er lidt op til dig, for det er dig som kender brudeparret og deres stil, så er de til en masse hjerter, så får du slebet en masse af dem. Er de mere til et stilrent udtryk, kan du eks. gøre som jeg har gjort, og indgravere deres initialer og dato for bryllupsdagen.

God fornøjelse og tillykke til brudeparret.

Challenge: Indret kun med genbrug
Sidste sommer fik jeg til opgave, at komme med mit bud på fem forskellige rum kun bestående af genbrugsinteriør. Vil du se nogle af de flotte resultater, og måske finde inspiration til dit eget hjem - så klik ind og se hvordan genbrugsmøbler kan skabe et stilfuldt interiør!

← Forrige indlæg Næste indlæg →